31.08.2018 10:00

De 5: Eredivisie-clubs die bang zijn vedette kwijt te raken

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. In dit overzicht vijf gewilde Eredivisie-spelers, waarvan fans hopen dat zij ook dit seizoen nog in het shirt van hun club zijn te bewonderen. 

1: Ritsu Doan
De Japanse middenvelder werd eerder deze transferperiode definitief overgenomen door FC Groningen van Gamba Osaka. Het deerde buitenlandse clubs niet om belangstelling te tonen voor de sensatie uit het noorden van vorig seizoen. Er waren zelfs geluiden dat CSKA Moskou een bedrag van rond de tien miljoen wilde neerleggen voor de creatieveling. Dat werd door de Groningse clubleiding resoluut aan de kant geschoven. De FC Groningen-fans hopen Doan nog minstens één seizoen in het Hitachi Stadion te zien.

2: Hakim Ziyech
Voorafgaand aan deze zomer stond het vrijwel zeker vast dat er één speler sowieso zou vertrekken uit Amsterdam: Hakim Ziyech. De middenvelder speelde een redelijk anoniem WK in Rusland, maar leek daarna een transfer te maken. Of het lag aan het gebrek van geïnteresseerde clubs of dat Ziyech zelf erg kritisch was, een transfer is nog niet tot stand gekomen. Ajax schijnt momenteel zelfs bezig te zijn om de Marokkaanse spelmaker een verbeterd contract voor te schotelen. Daar zal het overgrote deel in Amsterdam niet om klagen. 

3: Bryan Linssen
Feyenoord begon dit seizoen erg wisselvallig, mede door de dramatische uitschakeling in de voorrondes van de Europa League tegen AS Trenčín. Het zorgde ervoor dat supporters gingen roepen om versterkingen. En na het vertrek van Jean-Paul Boëtius is de linksbuitenpositie dunbezet in Rotterdam. Kijkend naar de Eredivisie, de vijver waarin Feyenoord graag vist, kwam direct de naam van Bryan Linssen omhoog. Linssen zelf gaf aan Feyenoord een mooie club te vinden, maar dat er nog geen contact was. Het zou een aderlating betekenen voor Vitesse, dat vorig seizoen heel veel plezier beleefde aan de vleugelaanvaller.

4: Tonny Vilhena
Een paar seizoenen geleden leek Tonny Vilhena al de stap naar het buitenland te maken, maar mede door privéredenen bleef de middenvelder langer in Rotterdam. Deze transferperiode leek het er dan toch van te komen. Onder meer Eintracht Frankfurt werd genoemd, maar Feyenoord wil Vilhena onder geen beding laten gaan. Of de clubleiding er ook zo over denkt als er een flink verhoogd bod komt, is de vraag. Voorlopig hoopt het legioen nog een seizoen op de treffers van Vilhena.

5: Hirving Lozano
Na het sensationele debuutseizoen van Hirving Lozano in de Eredivisie, leek het erop dat de PSV'er Eindhoven één zomer later alweer zou verlaten. Tel daar de goede prestaties van de Mexicaan op het WK bij op en een transfer naar één van de vijf Europese topcompetities leek een garantie. Lozano lijkt echter op zijn plek te zitten in het zuiden van Nederland en hoeft niet per se te vertrekken. De Engelse transfermarkt is inmiddels al gesloten, wat de kans op een transfer zeer verkleind. Daarnaast trok PSV Erick Gutiérrez aan, de landgenoot en boezemvriend van Lozano. Daarmee speelde hij al samen bij CF Pachuca en het nationale elftal. Een samenspel in de Eredivisie lonkt, tot groot genoegen van de PSV-fans. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner