09.09.2018 22:39

Nederland start duels slap onder bondscoach Koeman

Het Nederlands Elftal heeft een kleine nederlaag geleden in Frankrijk. Het werd 2-1 in het voordeel van de regerend wereldkampioen. Opnieuw kwam Oranje binnen een kwartier op achterstand, een repeterend probleem.

Nederland kwam de afgelopen vier duels onder bondscoach Ronald Koeman namelijk telkens op achterstand. In het oefenduel met Italië, dat in 1-1 eindigde, gebeurde dat in de 67e minuut. In de andere drie duels was dat steeds binnen vijftien minuten: tegen Slowakije (1-1) na acht minuten, tegen Peru (2-1) na dertien minuten.

Blunder
Ook tegen de Fransen was de start dus slecht. Na veertien minuten vond Kylian Mbappé het net voor de haantjes, na een blunder van Quincy Promes. De 19-jarige aanvaller scoorde zijn negende treffer in 24 interlands. Daarna kwam Oranje er niet meer aan te pas: het loste geen een schot voor rust.

Maar opnieuw kwam Nederland sterker uit de kleedkamer. Het leidde ertoe dat de Nederlanders na een uur langzaam dichterbij de Franse goal kwamen. Dat werd beloond met de gelijkmaker, die van de voet kwam van Ryan Babel. Het was het eerste schot van Nederland in de wedstrijd.

Maar net wanneer de ploeg van Ronald Koeman beter in de wedstrijd kwam, sloeg Frankrijk-spits Olivier Giroud genadeloos toe. Met een rake volley schoot hij zijn land opnieuw op voorsprong. De Franse spits maakte zijn 32e interlandgoal. Alleen zijn landgenoten Thierry Henry (51), Michel Platini (41) en David Trezeguet (34) maakten er meer in het Franse shirt.

Daardoor is de start van Nederland slecht in de Nations League. Het staat nu op de laatste plaats in de poule met Frankrijk en Duitsland. De Fransen, die als enige al twee wedstrijden speelden, staan met vier punten bovenaan. Op 13 oktober treft Nederland Duitsland.

Stand Nations League groep Nederland (wedstrijden-punten)

1. Frankrijk 2-4
  2. Duitsland 1-1
  3. Nederland 1-0