28.11.2018 12:15

Van alle CL-clubs heeft Ajax langste ongeslagen reeks

Slechts zeven ploegen die deelnemen aan de poulefase van dit Champions League-seizoen zijn nog ongeslagen. Onder die clubs valt ook Ajax. Dit seizoen bleef die ploeg in alle elf de wedstrijden ongeslagen, maar die reeks is nog langer.

Vorig seizoen speelden de Amsterdammers tweemaal gelijk tegen OGC Nice, al werd het wel uitgeschakeld. De laatste nederlaag dateert van ruim twee jaar geleden, toen FK Rostov met 4-1 te sterk was voor Ajax. In totaal is Ajax dus dertien opeenvolgende Champions League-wedstrijden (inclusief play-offs) ongeslagen in het miljardenbal. Van alle deelnemende teams is Ajax de ploeg met de langste serie wedstrijden waarin het niet verloor.Clubs als Atlético Madrid, Liverpool FC, Manchester City en Real Madrid liepen dit seizoen al tegen een nederlaag aan in de Champions League en komen dus niet eens in de lijst voor.

In Europees verband is er slechts één ploeg die meer punten haalde voor de UEFA-coëfficiëntenlijst dan Ajax. Waar de ploegvan Erik ten Hag dit seizoen 17.00 punten verzamelde, doet Bayern München het nog net iets beter. Der Rekordmeister sprokkelde tot op heden 18.00 punten. Real Madrid en Juventus pakten net zoveel punten als de hoofdstedelingen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner