13.12.2018 08:30

Tadić en Vormer kilometervreters in Champions League

Dušan Tadić en Ruud Vormer blijken echte kilometervreters. Het duo staat in de top vijf van spelers die na de groepsfase van de Champions League de meeste meters hebben gelopen. Beide spelers legden bijna zeventig kilometer af.

Vormer kwam in de wedstrijden tegen Borussia Dortmund, Atlético Madrid en AS Monaco tot 69840 meter. Tadić liep net iets minder. De vleugelaanvaller van de Amsterdammers legde in totaal 69150 meter af. Slechts twee spelers maakten meer meters dan Vormer. De Kroaat Marcelo Brozović van Inter rende drie kilometer meer dan elke andere speler. Bayern München-speler Joshua Kimmich komt als enige nog in de buurt van de Inter-middenvelder. 

Spelers in de CL-groepsfase met de meest gelopen meters:

  1. Brozović, Inter – 73447 meter
  2. Kimmich, Bayern München – 70442 meter
  3. Vormer, Club Brugge – 69840 meter
  4. Tadić, Ajax – 69150 meter
  5. Sow, BSC Young Boys – 69058 meter

MVP
Naast zijn vele kilometer was Tadić ook zeer belangrijk met doelpunten en assists in de groepsfase van de Champions League. De Ajacied maakte vijf treffers. Slechts twee spelers vonden vaker het net: Lionel Messi met zes goals en Robert Lewandowski maakte acht doelpunten. Naast zijn vijf goals gaf Tadić ook nog twee assists, waardoor hij de groepsfase afsluit met zeven MVP-punten. Ook daarin deed alleen Lewandowski het iets beter.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner