20.01.2019 14:35

Oud-target Feyenoord breekt eeuw- en seizoensrecord

Feyenoord nam in de zomer van 2014 afscheid van Graziano Pellè en ging direct de markt op voor een nieuwe spits. Het oog van technisch directeur Martin van Geel viel op Duván Zapata, maar het was tevergeefs. Nu maakt de Colombiaan furore bij Atalanta Bergamo.

De 27-jarige centrumaanvaller, die tijdens zijn flirt met Feyenoord bij SSC Napoli onder contact stond, scoorde namelijk voor de zevende keer op rij in de Italiaanse Serie A. Hij is de eerste speler van Atalanta deze eeuw die daarin slaagt. Daardoor kwam Zapata op veertien doelpunten in de competitie: daarmee bezet hij samen met Cristiano Ronaldo de eerste plaats in de topscorerslijst. Zijn koppositie is te danken aan de afgelopen speelronden, want het duurde elf wedstrijden voordat hij voor het eerst tot scoren kwam.


 Lees ook: VIDEO: Van Persie start afscheidstournee met rake vrije trap 


In totaal scoorde Zapata liefst vier keer in het met 0-5 gewonnen duel met Frosinone Calcio. Geen enkele speler kreeg dat voor elkaar dit seizoen in de Serie A. Zijn derde treffer kwam tot stand na goed voorbereidend werk van Oranje-international Hans Hateboer, die net als Marten de Roon een vaste basisspeler is in Italië. Het was de derde assist van Hateboer in de competitie dit seizoen.

Martin van Geel reisde in zowel de zomer van 2014 als de winter van 2015 af naar Napels om de transfer van Zapata af te ronden. De toenmalige hoofdcoach Rafael Benítez stak echter een stokje voor de overgang van de Colombiaan. In plaats van hem kwam daarom Colin Kazim-Richards naar De Kuip. Zapata behoort inmiddels na een omweg tot de topspitsen van de Italiaanse competitie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner