20.01.2019 14:43

Llonch helpt Willem II met eerste schot aan derbyzege

De Brabantse derby tussen Willem II en NAC Breda is in een 2-0 zege voor de thuisploeg geëindigd. Pol Llonch schoot voor de eerste keer op doel in de Eredivisie, maar maakte wel meteen een schitterend doelpunt.

De Spaanse middenvelder transfereerde afgelopen zomer van Wisła Kraków naar Willem II. In de ploeg van Adrie Koster werd hij meteen onbetwiste basisspeler, al zal dat niet door zijn aanvallende inbreng zijn. Tegen NAC stond Llonch voor de zeventiende keer in de basis, maar vuurde hij pas zijn eerste schot tussen de palen af. Dat leverde na 22 minuten spelen wel meteen de openingstreffer op in de beladen burenruzie. Een afgeslagen hoekschop volleerde Lloch op fraaie wijze achter doelman Benjamin van Leer.

Vlak voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid door nieuweling Marios Vrousai. De Griek - gehuurd van Olympiakos - debuteerde tegen NAC en had meteen een goede binnenkomer door de tweede treffer van de wedstrijd te maken. Door de zege heeft Willem II weer een streepje voor in de thuisbalans tegen de rivaal. In eigen stadion won Willem II dertien keer van de rivaal, NAC won in Breda twaalf keer van Willem II.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner