01.02.2019 10:00

De 5: mooiste transfers van transferdeadlineday

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Mocht je verhinderd zijn geweest tijdens transferdeadlineday, dan zetten wij hier de vijf mooiste overgangen op een rij. 

1: Youri Tielemans > Leicester City
Het voormalig toptalent van RSC Anderlecht werd begeerd door alle clubs in Europa, maar verkaste in de zomer van 2017 naar AS Monaco. Daar werd het avontuur van de Belg geen succes. Nu de Monegasken Leonardo Jardim hebben teruggehaald als trainer, is het niet onlogisch dat Tielemans is vertrokken uit Monaco. De Portugees zag het namelijk niet zitten in het 21-jarige talent. Bij Leicester City mag Tielemans zich de aankomende maanden op huurbasis bewijzen. Adrien Silva bewandelt de omgekeerde route.

2: Jeffrey Bruma > Schalke 04
Na zijn periode bij PSV leek de stap naar VfL Wolfsburg een logische keuze. De mandekker, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep maar overstapte naar Chelsea FC, had ook een tijdlang een basisplaats bij Die Wölfe. Echter kampte Bruma met een aantal blessures, waardoor hij zijn plek in het hart van de defensie niet wist te heroveren. Daarom probeert hij nu op huurbasis een vaste plaats te krijgen bij het kwakkelende Schalke 04. 

3: Miguel Almirón > Newcastle United
Frank de Boer start in de Verenigde Staten het Major League Soccer-seizoen bij Atlanta United FC zonder Miguel Almirón. De aanvallende middenvelder was afgelopen seizoen één van de sterkhouders in de ploeg die de titel pakte. Het landskampioenschap zorgde er ook voor dat spelers in de belangstelling kwamen te staan van Europese clubs. Almirón, die in het verleden ook even werd gelinkt aan Ajax, is voor 24 miljoen euro getransfereerd naar Newcastle United.

4: Shinji Kagawa > Beşiktaş JK
Het wil allemaal nog niet vlotten met Beşiktaş JK in de Turkse SüperLig. De ploeg staat elf punten achter op koploper İstanbul Başakşehir F.K. en dus moesten er versterkingen komen naar Instanbul. Ryan Babel verliet de ploeg, wat betekende dat er ruimte in het salarishuis was. In plaats van de Nederlander heeft Beşiktaş JK de Japanse middenvelder Shinji Kagawa van Borussia Dortmund gehuurd voor de rest van dit seizoen. 

5: Michy Batshuayi > Crystal Palace
De Belgisch international werd in 2016 met hoge verwachtingen naar Chelsea FC gehaald, maar in Londen overtuigde hij nooit. Daarom verhuurde die club hem aan Borussia Dortmund en Valencia CF, een permanent verblijf zat er echter nooit in. Nu hoopt de spits furore te maken bij Crystal Palace, die in Batshuayi een absolute topper in huis hebben gehaald. De 25-jarige aanvaller is tot het einde van dit gehuurd van The Blues. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner