04.02.2019 07:45

Kagawa debuteert, scoort en zorgt voor een primeur

Shinji Kagawa werd de afgelopen transferperiode tijdelijk overgenomen door Beşiktaş. De Turkse club kwam zondagavond in actie tegen Antalyaspor en trainer Şenol Güneş liet hem een kleine tien minuten voor tijd debuteren.

Dat op zich is niet opvallend, maar in de negen minuten speeltijd die hij kreeg, scoorde Kagawa liefst tweemaal. Daarmee zorgde de van Borussia Dortmund gehuurde speler een primeur, want de aanvallende middenvelder is de eerste Japanse speler die een doelpunt wist te maken in de SüperLig. Nooit eerder ging een landgenoot uit het Aziatische land hem voor. Beşiktaş beleefde een vrij eenvoudige avond op bezoek bij Antalyaspor.

Adem Ljajić, Dorukhan Toköz, Atiba Hutchinson, Salih Dursun en dus tweemaal Kagawa scoorden namens de bezoekers. Souleymane Doukara en Chico maakten de treffers namens Antalyaspor. Daardoor eindigde het duel in 2-6 voor Beşiktaş. Het was de meest doelpuntrijke zege voor de ploeg van Jeremain Lens (gaf één assist sinds november 2012. Ook toen was Antalyaspor de tegenstander, destijds eindigde het in 3-5.