06.02.2019 23:00

Vloek Messi duurt voort, Ramos nadert recordhouder

De eerste wedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey tussen FC Barcelona en Real Madrid is in 1-1 geëindigd. Hoewel de verwachtingen hooggespannen waren, viel El Clásico enorm tegen. Invaller Lionel Messi vond in de beker wéér het net niet tegen Real Madrid.

FC Barcelona, dat met de verbijtende en lichtgeblesseerde Messi op de bank begon, zag Real Madrid het snelste doelpunt in Camp Nou scoren sinds 2007. Op aangeven van Karim Benzema maakte Lucas Vázquez na zes minuten de treffer. Ruud van Nistelrooy deed dat twaalf jaar geleden in de vierde minuut als laatste sneller, tijdens de 3-3 op 10 maart 2007.

Real Madrid was eigenlijk de hele wedstrijd de betere partij, al werd FC Barcelona na de rust steeds iets sterker. Malcom trok de stand een kwartier na rust gelijk. Het was voor de Braziliaanse vleugelaanvaller, die afgelopen zomer voor 41 miljoen euro overkwam van Girondins Bordeaux, pas zijn derde treffer van het seizoen.

Copa del Rey en Messi
Overigens werd Messi een klein half uur voor tijd binnen de lijnen gebracht. De supervedette van FC Barcelona, die in Real Madrid de tegenstander trof waartegen hij al 26 keer scoorde (alleen tegen Sevilla en Atlético Madrid scoorde hij vaker), wacht nog altijd op een primeur. In alle competities waarin hij tegen Real Madrid speelde, scoorde hij, maar niet in de zeven wedstrijden waar de Copa del Rey het strijdtoneel was. Ook gaf hij geen assist meer, waardoor dit het eerste duel sinds 11 december was waarin hij geen aandeel had bij een treffer. Destijds kwam hij eveneens als wisselspeler binnen de lijnen.

El Clásico-specialisten
Sergio Ramos speelde tijdens het treffen met FC Barcelona El Clásico nummer veertig. Daarmee heeft hij er nog maar twee minder gespeeld dan recordhouder Manuel Sanchis. Paco Gento en Xavi speelden ooit 42 El Clásico's, terwijl het voor Messi wedstrijd nummer 39 was. Ramos kan dit seizoen nog het record evenaren. De return in Estadio Santiago Bernabéu staat namelijk gepland op 27 februari, terwijl beide ploegen elkaar vijf dagen daarna elkaar wederom treffen. Dan is het decor de Primera División.