06.03.2019 23:00

Houdini act Man Utd bij CL-debuut Chong en PSG-deceptie

Het is Paris Saint-Germain weer niet gelukt om de laatste acht van de Champions League te bereiken. De ploeg van Thomas Tuchel ging in de achtste finales onderuit tegen een gelukkig Manchester United: 1-3. De laatste twee seizoenen waren de achtste finales ook telkens het eindstation, een veel te magere score voor de hyperambitieuze ploeg die dolgraag het miljardenbal wil winnen.

Een VAR-beslissing in blessuretijd (Presnel Kimpembe maakte hands in de zestien) zorgde voor de beslissing, waarna Marcus Rashford de gegeven penalty benutte. De 1-3 was genoeg voor de ploeg van Champions League-debutant Tahith Chong (oud-Feyenoord) na de 0-2 zege van Paris Saint-Germain van een paar weken geleden op Old Trafford. Manchester United ging dus op het nippertje door naar de kwartfinale, terwijl de de Parijzenaars, dat het moest doen zonder de geblesseerde Neymar en Edinson Cavani, wéér strandden in de Champions League.

• 2011/12 – niet deelgenomen

Na twee fouten van Paris Saint-Germain maakte Romelu Lukau beide Manchester United-treffers, Juan Bernat scoorde namens de thuisploeg. De treffers van Lukaku, de Belg scoorde al zes keer in de laatste drie wedstrijden, vielen allebei in het eerste half uur. Het was voor de eerste keer in liefst 22 jaar dat Paris Saint-Germain twee tegengoals incasseerde in het eerste half uur van een Champions League-wedstrijd. Belangrijke goals, maar de genadeklap viel dus pas in blessuretijd toen Rashford de strafschop tegen de touwen ramde.