02.04.2019 12:00

NEC koerst af op laagste eindnotering in clubgeschiedenis

NEC Nijmegen beleefde een zeer pijnlijke avond tegen Jong AZ Alkmaar. De ploeg van Jack de Gier ging met 4-0 onderuit op bezoek bij het beloftenteam uit Noord-Holland. Met nog zes duels te gaan dreigt de laagste eindnotering voor NEC ooit op profniveau. 

De Nijmegenaren gaan de laatste fase van de Keuken Kampioen Divisie in met een veertiende plaats op de ranglijst. Sinds het seizoen 1964/1965, toen NEC vanuit de amateurs promoveerde naar het profvoetbal, eindigde het nooit lager dan plaats tien op het tweede niveau van Nederland. Dat was in het debuutjaar in 1965. De ploeg uit Gelderland moet momenteel een achterstand van vijf punten goedmaken op Roda JC Kerkrade en SC Cambuur om de slechtste prestatie ooit in de clubgeschiedenis te voorkomen, terwijl ook FC Eindhoven, Jong Ajax en MVV Maastricht nog boven NEC staan.

Nadat het in 1964 het profvoetbal bereikte, is NEC nooit meer teruggezakt naar amateurniveau. De ploeg speelde van de 55 seizoenen als profclub liefst 40 seizoenen in de Eredivisie. Daarin eindigde het nooit als laatste, maar degradeerde het wel zesmaal naar de eerste divisie. In die competitie was NEC vijftien seizoenen actief.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner