08.04.2019 12:30

Jong Volendam-speler scoort liefst 18 keer in 10 duels

In de Eredivisie kennen we Alexander Isak met elf goals in elf wedstrijden als spectaculaire nieuwkomer. Drie niveaus lager, in de Derde Divisie Zondag, overtreft Dani van der Moot de aanvaller van Willem II.

Van der Moot stapte in januari over van (Jong) PSV naar FC Volendam. Bij De Wijdbroeken speelt hij zijn wedstrijden voornamelijk in het tweede elftal, bij Jong FC Volendam in de Derde Divisie. Sinds zijn overstap maakte hij al achttien doelpunten. Daar had de aanvaller slechts tien wedstrijden voor nodig, een ongekend gemiddelde van 1,8 treffers per wedstrijd. Door zijn achttien goals is Van der Moot ook direct gedeeld topscorer van de competitie, samen met Reda Kharchouch van OFC uit Oostzaan. Ook Kharchouch heeft een uitstekend gemiddelde, want hij speelde ook slechts zestien wedstrijden (1,1 goals per wedstrijd). 

Topscorers van de Derde Divisie (zo): 

Vooral de laatste twee wedstrijden scoort Van der Moot, die in 2014 met Oranje u17 nog de finale speelde van het EK u17, aan de lopende band. Een week geleden was hij nog goed voor vijf doelpunten tijdens de 0-6 zege op OJC Rosmalen. Afgelopen zondag vond de spits vier keer het net in het duel met Dongen. Liefst negen goals in twee duels dus. Door zijn uitstekende prestaties speelde Van der Moot ook al zes wedstrijden in het eerste van FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen weekend, tijdens het 3-4 verloren duel met FC Dordrecht, maakte hij zijn eerste goal namens de hoofdmacht.

De doelpunten van Van der Moot in de Derde Divisie (zo) met Jong Volendam:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner