13.04.2019 16:57

Ajax-opponent Juve verliest kampioensduel

Afgelopen woensdag speelde Juventus nog in Amsterdam het Champions League-duel met Ajax, vandaag verspeelde de Italiaanse grootmacht de kans om de vroegste titel ooit te pakken. Het werd 2-1 op bezoek bij degradatiekandidaat SPAL.

Met nog zes wedstrijden te spelen had het de vroegste titel ooit op het hoogste niveau in Italië kunnen zijn. Juventus, dat met een bijna compleet B-elftal het veld in werd gestuurd door coach Massimilano Allegri. Cristiano Ronaldo ontbrak bijvoorbeeld, maar toch kon hij met spelers als Paulo Dybala tóch sterk materiaal binnen de lijnen brengen. Juventus leed echter de tweede nederlaag van het seizoen. De enige keer dat het team van Massimiliano Allegri zich daarnaast verslikte, was op bezoek bij Genoa CFC (0-2). Verder is Juve de meest productieve én defensief sterkte ploeg van de competitie.


 Lees ook: Lyon van bankzitter Depay maakt slechtste reeks in 2 jaar


Juventus kwam via het toptalent Moise Kean op voorsprong. De aanvaller scoorde alweer voor de zesde keer op rij voor zijn club en land. Na rust ging SPAL, de huidige nummer dertien van de Serie A, echter aanzetten. Dat leverde treffers op van Kevin Bonifazi en Sergio Floccari. Juventus probeerde onder andere met het inbrengen van Federico Bernardeschi nog wat te forceren, maar het mocht niet baten.

Daardoor zal de ploeg nog even moeten wachten op de 35e titel in de clubgeschiedenis. Het lijkt niet waarschijnlijk dat De Oude Dame het compleet weg zal gaan geven, want de voorsprong op nummer twee SSC Napoli bedraagt twintig punten. De ploeg van onder andere oud-PSV'er Dries Mertens heeft echter met zeven duels voor de boeg nog een theoretische kans op de Scudetto. Veel tijd om uit te huilen is er niet voor Juve, want dinsdag wacht de return tegen Ajax in de kwartfinale van de Champions League.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner