23.04.2019 07:30

Zeer productief Ajax met nieuw doelpuntenrecord

Ajax had de grootste moeite om FC Groningen te verslaan zaterdagavond. Alleen Klaas-Jan Huntelaar kwam op het scorebord namens de Amsterdammers, dat door de 0-1 overwinning wel een doelpuntenrecord bereikte.

Het doelpunt van invaller Huntelaar was nummer 156 in alle competities dit seizoen. Nooit eerder maakten de Amsterdammers meer treffers in één seizoen. Het vorige record werd door Ajax gezet in 2009/10, toen het 155 keer het net vond in alle competities. Grote man was toen Luis Suárez, die liefst 49 keer het net vond. Dit seizoen leunt de koploper van de Eredivisie vooral op Dušan Tadić, die 32 keer scoorde. Achter de Servische aanvaller volgen Hakim Ziyech en Huntelaar met negentien treffers dit seizoen.

Het meest doelpuntrijke seizoen van Ajax ooit:

  • Seizoen 2018/2019
    Duels: 52 wedstrijden
    Goals: 156 doelpunten
    Gemiddelde: 3 goals per duel
    Topscorer: Tadić met 32 goals

Hoewel Ajax een clubrecord te pakken heeft, is het geen national record. AZ '67 maakte in het seizoen 1980/81 namelijk 158 doelpunten. Ajax speelt nog minstens zes wedstrijden (drie in de Eredivisie, één TOTO KNVB bekerduel en twee Champions League-wedstrijden), al kunnen het er zeven worden als de hoofdstedelingen de finale van de Champions League halen ten koste van Tottenham Hotspur. In de resterende wedstrijden kan Ajax het record verder aanscherpen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner