02.06.2019 17:32

Ajacieden domineren CL-selectie van het seizoen

Niet alleen de teamprestatie van Ajax maakte grote indruk dit Champions League-seizoen, ook individuele Ajacieden blonken uit. De UEFA heeft liefst vijf spelers van Ajax opgenomen in de beste selectie van het seizoen.

In totaal werden er twintig spelers door de Europese voetbalbond verkozen, waarvan de selectie voor een kwart uit spelers van Ajax bestaat. Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong, David Neres en Dušan Tadić maakten een onuitwisbare indruk op de waarnemers.

Toch is er één club met nog meer individuele uitblinkers. Winnaar Liverpool FC levert zes spelers voor de beste Champions League-selectie. Alisson, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson, Georginio Wijnaldum en Sadio Mané stonden zaterdagavond in de basis van de gewonnen Champions League-finale en krijgen een dag later nog meer erkenning voor hun prijswinnende campagne.

De meeste spelers van de selectie bestaat uit minimaal halve finalisten. Kevin De Bruyne, Raheem Sterling (Manchester City), Tanguy Ndombele (Olympique Lyon) en Cristiano Ronaldo (Juventus) zijn de enige spelers die niet zover reikten in het miljardenbal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner