20.06.2019 10:42

Messi kan Argentinië nét redden tegen favoriete land

Argentinië staat op de rand van uitschakeling in de Copa América, maar leeft nog wel. Woensdagnacht werd er een schamel puntje gepakt tegen Paraguay: 1-1. Lionel Messi maakte de gelijkmaker tegen zijn favoriete tegenstander.

In het shirt van Argentinië maakte Messi de meeste doelpunten tegen Paraguay. In negen wedstrijden maakte hij vijf doelpunten. Opmerkelijk is dat al zijn treffers uit standaardsituaties kwamen. Eenmaal schoot hij een vrije trap tegen de touwen en vier keer was het raak vanaf de strafschopstip. Ook woensdagnacht maakte Messi zijn doelpunt vanaf elf meter.

Dat deed hij toen Argentinië al met 1-0 achterstand door een doelpunt van Richard Sánchez voor rust, in een weinig enerverende wedstrijd. Het eerste schot op doel kwam pas na een klein half uur voetballen, van de voet van de Paraguayaan Derlis González. In geen enkele wedstrijd dit toernooi werd de eerste doelpoging later genoteerd. De spits speelde later in het duel ook nog een hoofdrol, door een strafschop te missen. Dat werd de redding van Argentinië, want met één punt uit twee wedstrijden mag het nog hopen op de volgende ronde.

In de laatste wedstrijd treedt Argentinië aan tegen Qatar, dat met één punt niet eens onderaan staat in groep B. De Argentijnen hebben een nog slechter doelsaldo. Als Argentinië wint van Qatar en Paraguay wint niet van Colombia - dat al door is naar de volgende ronde - dan komen de Argentijnen met de schrik vrij.

Wonderassist van James
Woensdagnacht werd ook de wedstrijd tussen Colombia en Qatar gespeeld: 1-0. Het enige doelpunt werd gemaakt door Duván Zapata vijf minuten voor tijd, maar vooral de assist verdient speciale vermelding. James Rodríguez legde de bal met buitenkantje links panklaar op het hoofd van de spits, die zijn ploeg naar de achtste finales kopte.