28.06.2019 11:00

Feyenoord levert mogelijk bijna helft van treffers in

Feyenoord is onder de nieuwe coach Jaap Stam begonnen aan de voorbereiding. De kersverse oefenmeester van de Rotterdammers zal hopen dat het bestuur zich zal roeren op de transfermarkt, want de kans is groot dat Feyenoord bijna de helft van de treffers inlevert.

Aanvaller en sterspeler Steven Berghuis, die afgelopen seizoen tot twaalf treffers in de Eredivisie kwam en het seizoen ervoor clubtopscorer was, staat in belangstelling van PSV. Mochten de Eindhovenaren daadwerkelijk toehappen, ziet Stam een derde veelscorende speler vertrekken. Aan het einde van afgelopen seizoen zette eerst al topscorer Robin van Persie (zestien treffers) een punt achter zijn indrukwekkende loopbaan.

Ook Tonny Vilhena, vijfde op de Feyenoord-topscorerslijst met zes goals, vertrok naar het Russische FK Krasnodar. Ook de gehuurde Jordy Clasie pikte één doelpunt mee. Mocht Berghuis vertrekken, dan zijn Nicolai Jørgensen (7) en Jens Toornstra (8) de meest trefzekere spelers van Stam. In totaal kwam Feyenoord tot 75 goals afgelopen seizoen. Met de transfer van Berghuis levert Feyenoord in totaal 35 goals in, een totaal van 46,7%.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner