16.07.2019 11:00

Oud-Utrechter wordt duurste West Ham-aanwinst ooit

West Ham United heeft zijn eigen transferrecord verbroken. Dat doet de Londense club voor Eintracht Frankfurt-aanvaller Sébastien Haller, die de Engelsen liefst vijftig miljoen euro ziet overmaken voor zijn diensten.

Daarmee troeft de 25-jarige Haller, die in het verleden tweeënhalf seizoen het shirt van FC Utrecht droeg, Felipe Anderson af. De Braziliaanse aanvallende middenvelder werd een jaar geleden overgenomen voor 38 miljoen euro van Lazio Roma. De derde duurste aanwinst van West Ham United is Pablo Fornals. De Spanjaard werd een paar weken terug aangetrokken voor 28 miljoen euro van Villarreal CF. Daarmee investeren The Hammers dus serieus om de selectie te versterken.

De duurste aankopen van West Ham United ooit:

  1. Sébastien Haller – €50 miljoen
  2. Felipe Anderson – €38 miljoen
  3. Pablo Fornals – €28 miljoen
  4. Issa Diop – €25 miljoen
  5. André Ayew – €24 miljoen

Luka Jović
Bij Eintracht Frankfurt is Haller niet de duurste verkoop ooit, want dat record werd eerder deze zomer neergezet door Luka Jović. De Serviër werd vorig seizoen gehuurd door de Duitse club met een optionele transfersom van acht miljoen euro. Met de wetenschap dat er internationale belangstelling voor de spits was, werd daar gretig gebruik van gemaakt door Eintracht Frankfurt. Met succes, want in een paar weken tijd verdiende de Bundesliga-club gigantisch op de aanvalspartner van Haller. Real Madrid maakte namelijk een bedrag van liefst zestig miljoen euro over. De Adlerträger is dus honderd miljoen euro rijker, maar wel twee spitsen armer.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner