21.07.2019 14:00

Real wil afscheid nemen van speler in illuster rijtje

Real Madrid wil deze winter maar wat graag aanvaller Gareth Bale slijten. De Welshman was tegen FC Bayern München de enige speler van de selectie die op de bank bleef en zijn coach Zinédine Zidane gaf aan dat het tijd is voor een transfer naar een andere club. 

De pijlsnelle aanvaller, die in 2013 nog voor honderd miljoen euro de overstap maakte naar De Koninklijke, bevindt zich echter wel in een illuster rijtje doelpuntenmakers voor de topclub uit Madrid. Bale is namelijk één van de slechts 21 spelers die in de complete historie van Real meer dan 100 goals maakte voor de club in alle competities. Hij maakte er namelijk 102 in de zes seizoenen die hij actief was. De 30-jarige aanvaller speelde in totaal 231 wedstrijden in de Spaanse hoofdstad.

Goals Gareth Bale voor Real Madrid 

  • Primera División: 78 goals 
  • Champions League: 16 goals 
  • Copa Del Rey: 2 goals
  • WK voor clubs: 6 goals 

Bale is op zijn ploeggenoot en spits Karim Benzema na ook de huidige contractspeler van Real met de meeste goals achter zijn naam. De Fransman was al 222 keer trefzeker voor zijn ploeg. Bale, die afgelopen seizoen tot 8 treffers kwam, mag dus ondanks zijn redelijk hoge productie vertrekken. De dertienvoudig Champions League-winnaar heeft met Rodrygo (Santos FC), Luka Jovic (Eintracht Frankfurt) én Eden Hazard (Chelsea FC) reeds drie spelers aangetrokken die in aanmerking komen voor de aanvallende posities. Daarnaast heeft de club nog Lucas Vazquez en Mariano Diaz in de gelederen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner