26.07.2019 10:00

De 5: debuterende trainers in de Premier League

Elke vrijdag om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Met de naderende competitiestart in de Premier League kijken we naar de nieuwe trainers op het hoogste niveau in Engeland.

1: Frank Lampard – Chelsea FC
Toen Lampard stopte met voetballen en opleidingen volgde om trainer te worden, wist iedereen dat de Engelsman op een dag hoofdtrainer zou worden van Chelsea FC. Dat het nu al zover is, is wel opvallend. De voormalig middenvelder van The Blues heeft er namelijk nog maar één seizoen als oefenmeester opzitten. Afgelopen seizoen was hij trainer van Derby County en met die ploeg presteerde hij uitstekend. De finale van de play-offs om promotie ging echter verloren (vs. Aston Villa). 

2: Daniel Farke – Norwich City
Afgelopen seizoen werd Norwich City overtuigend kampioen in The Championship. Dat deden De Kanaries met de Duitse trainer Farke aan het roer. De relatief onervaren trainer, die hiervoor alleen SV Lippstadt 08 en Borussia Dortmund II onder zijn hoede had, gaat daarom dit seizoen debuteren als trainer in de Premier League. Van de oefenmeesters uit deze lijst is hij de enige buitenlander. 

3: Dean Smith – Aston Villa
Zoals gezegd won Aston Villa in de finale van de play-offs van Derby County. De ploeg van Anwar El Ghazi draaide een topseizoen op het tweede niveau van Engeland en mag zich nu bewijzen in de meest prestigieuze competitie ter wereld. Om de kans op handhaving te vergroten, zag Smith de beleidsbepalers een hoop nieuwe spelers halen. De 48-jarige Smith had voor zijn klus bij The Villans alleen Walsall FC en Brentford FC onder zijn hoede.

4: Chris Wilder – Sheffield United
Net als Norwich City en Aston Villa promoveerde ook Sheffield United afgelopen seizoen uit de The Championship naar de Premier League. Dat doet de ploeg met Wilder, met zijn 51 jaar de oudste Premier League-debutant, als coach. Ook Wilder zag zijn ploeg flink versterkt worden, want Sheffield United verbrak al driemaal het eigen transferrecord in de huidige transferperiode. 

5: Graham Potter – Brighton & Hove Albion
Trainer Chris Hughton leidde Brighton & Hove Albion in 2016/17 naar promotie naar de Premier League en handhaafde zich met de club in de eerste twee seizoenen. Vorig seizoen ging dat met hangen en wurgen en daarom besloot de clubleiding om Hughton na vijf jaar aan de kant te schuiven. Bij de ploeg van onder meer de Nederlanders Davy Pröpper, Jürgen Locadia en Soufyan Ahannach is de debuterende Premier League-trainer Potter voor de groep gezet. De 44-jarige Engelsman trainde hiervoor zeven jaar lang Östersunds FK en één seizoen Swansea City.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner