24.07.2019 10:30

Argentijnse grootmacht faalt opvallend vaak van 11 meter

Het Argentijnse River Plate won vorig seizoen ten koste van de grote rivaal Boca Juniors de Copa Libertadores en dit seizoen hoopt het opnieuw de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League in de wacht te slepen.

De recordwinnaar van de Primera División moet daarvoor in de achtste finale van het toernooi zien af te rekenen met het Braziliaanse Cruzeiro. In het heenduel, die woensdagnacht werd afgewerkt, kon het in blessuretijd een klap uitdelen. Echter miste Matías Suárez bij een stand van 0-0 de strafschop. Het was niet de eerste penalty die gemist werd door de Argentijnen, want in totaal kreeg het dit CONMEBOL-seizoen liefst vijf strafschoppen waarvan slechts 20% werd gepromoveerd tot doelpunt.

Strafschoppen van River Plate dit CONMEBOL-seizoen:

  • Gemiste strafschoppen:
    vs. Athletico Paranaense (Ignacio Fernández)
    vs. Alianza Lima (Rafael Borré)
    vs. Cruzeiro (Matías Suárez)
    vs. Alianza Lima (Lucas Pratto)

Opvallende tegenstander
Bij Cruzeiro trof River Plate een opvallende verdediger. Aan de rechterkant van de defensie stond namelijk Luis Orejuela, die als speler van Ajax totaal niet uit de verf kwam. De Colombiaanse rechtsback kwam in de zomer van 2017 over van Deportivo Cali maar kon in Amsterdam geen potten breken en is momenteel verhuurd aan Cruzeiro. In totaal speelde de 23-jarige Orejuela slechts één wedstrijd in de Eredivisie en kwam hij tot zestien optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Bij Cruzeiro krijgt de rechtsback wel kansen om zich te laten zien op het hoogste niveau.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner