28.07.2019 17:06

Vlap debuteert met goal en nederlaag bij Anderlecht

Michel Vlap heeft zijn officiële debuut bij zijn nieuwe club RSC Anderlecht gemaakt. De 22-jarige nummer tien van de Belgische topclub bracht zijn ploeg na dertien minuten op een 1-0 voorsprong in de competitie.

Het was de eerste goal van de middenvelder, die deze zomer voor circa 8 miljoen euro sc Heerenveen verliet na een goed jaar, waarin hij zestien competitietreffers maakte. Zijn eerste goal in het shirt van Anderlecht mocht echter niet baten, want Anderlecht ging onderuit in de seizoensouveture. KV Oostende was met 1-2 te sterk voor paarswit, waar voormalig aanvoerder van Manchester City Vincent Kompany zijn rentree in de hoofdmacht maakte.

Zomeraanwinst Samir Nasri, die bij onder meer Arsenal FC speelde, kwam als invaller binnen de lijnen. Bij de 34-voudig kampioen van de Belgische Eerste Klasse A bleef Nederlander Philippe Sandler negentig minuten op de bank. De ex-speler van PEC Zwolle wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City. Hij en Vlap moeten dit seizoen bijdragen aan de eerste titel voor Anderlecht sinds 2017. De start was in ieder geval dus verre van gewenst.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner