06.08.2019 21:00

Ajax vergroot sterke uitreeks naar 10 ongeslagen duels

Het kostte Ajax een hoop moeite, met name in de eerste helft, maar Ajax heeft Europees gezien een prima resultaat geboekt in de derde voorronde van de Champions League. Uit bij PAOK Saloniki eindigde het heenduel in 2-2.

Het betekent dat Ajax een langlopende reeks in tact houdt, want sinds de verloren uitwedstrijd bij Rosenborg in 2017 in de voorronde van de Europa League verloren de Amsterdammers geen enkele wedstrijd op vreemde bodem meer. Sindsdien was het negen achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen in Europees verband en na het gelijkspel tegen PAOK Saloniki kwam daar een tiende wedstrijd bij. In totaal won Ajax viermaal en speelde het zes keer gelijk.

• vs. Sturm Graz 3-1

Met rust was het 2-1 in Griekenland met allemaal Griekse doelpuntenmakers, want Ajax kreeg hulp met een eigen treffer van Dimitris Giannoulis. Huntelaar maakte na de onderbreking uit de kluts de 2-2. De treffer van de ervaren Ajax-spits was nummer negentien voor de hoofdstedelingen in Europa. Daarmee is de aanvaller op de derde plek beland van spelers met de meeste doelpunten namens de Amsterdammers in Europees verband. Huntelaar heeft alleen Jari Litmanen (26 goals) en Johan Cruijff (25 goals) nog voor zich.