23.08.2019 11:30

PSV ontvangt recordbedrag voor vertrekkende Lozano

PSV gaat het dit seizoen doen zonder Hirving Lozano. De Mexicaanse vleugelaanvaller is naar SSC Napoli verkast. Voor zijn vertrek ontvangt PSV een transferrecord. Omdat een onbekend percentage naar zijn vorige werkgever Pachuca CF gaat, is het onduidelijk welke som PSV precies overhoudt.

Het goed ingevoerde Eindhovens Dagblad meldt dat het gaat om een bedrag van 35 miljoen euro en daar zijn de kosten die wegvloeien naar Pachuca CF al van af. Daarmee is Lozano, die in de zomer van 2017 overkwam en direct uitgroeide tot een topspeler binnen de selectie, de duurste speler ooit die PSV verliet. Dat record stond tot op heden op naam van Memphis Depay, die in 2015 naar Manchester United verkaste voor 34 miljoen euro.

De 5 duurste uitgaande transfers van PSV ooit: 

  1. Lozano → SSC Napoli: €35 miljoen
  2. Depay → Manchester United: €34 miljoen
  3. Van Nistelrooy → Manchester United: €28 miljoen
  4. Wijnaldum → Newcastle United: €20 miljoen
  5. Robben → Chelsea FC: €18 miljoen



Opvolger? 
De Eindhovenaren willen na het vertrek van Lozano nog een aanvallende versterking halen, maar waarschijnlijk zal dat geen vleugelspeler zijn. Mogelijk komt er een spits bij, nadat Luuk de Jong vertrok en Sam Lammers langdurig geblesseerd raakte. De ploeg van Mark van Bommel zoekt naar een aanvallende middenvelder, aangezien Gastón Pereiro mag vertrekken. Grootste kanshebber om een transfer naar PSV te maken, leek de Japanner Ritsu Doan van FC Groningen, maar die ploeg verlangt naar verluidt een te dure transfersom. Een andere spelers die genoemd wordt is voormalig AZ Alkmaar-topscorer Alireza Jahanbakhsh

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner