28.08.2019 10:00

Ajax-middenveld na duizend dagen volledig ontmanteld

In de return van het Champions League play-off duel tegen APOEL Nicosia komt er een einde aan een bijzondere reeks. Door de blessure van Donny van de Beek is het middenveld van Ajax sinds eind 2016 compleet vernieuwd. Het is liefst 1.042 dagen geleden dat Frenkie de Jong, Lasse Schöne en Donny van de Beek niet aan de aftrap stonden van een officiële wedstrijd van Ajax.

Op 20 oktober 2016 was Celta de Vigo in de Europa League de laatste tegenstander waar geen van de drie in de basis verscheen. In alle daaropvolgende duels hoorde op z’n minst één van de middenvelders bij de eerste elf namen. In de Klassieker op 23 oktober van 2016 (1-1) stond Schöne al aan de aftrap, terwijl Van de Beek het tot dat moment nog grotendeels met invalbeurten moest doen. In het seizoen 2016/17 kwam De Jong slechts vier keer in actie. Hij beleefde zijn grote doorbraak pas echt een seizoen later.

Door het gemis van sterkhouder Van de Beek zal Ten Hag moeten schakelen tegen de Cyprioten. De verwachting is dat Dušan Tadić op de plek van aanvallende middenvelder komt te staan. Hierdoor komt er een plekje vrij in de punt van de aanval. “Good old” Klaas Jan Huntelaar zal na een reeks goede wedstrijden vermoedelijk in de spits beginnen. Mazraoui, die in de heenwedstrijd tegen een rode kaart opliep, ontbreekt ook. Ondanks dat van de Beek er over een paar weken weer bij is, zal het voor Erik ten Hag dus puzzelen zijn op het middenveld. Het zo begeerde middenveld van de vorige seizoenen zal in elk geval niet meer intact worden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner