29.08.2019 07:30

Na 14 jaar is België weer dubbel vertegenwoordigd in de CL

De Belgische competitie heeft voor het eerst sinds het seizoen 2005/06 weer twee ploegen afgeleverd aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Kampioen KRC Genk was door de titel automatisch geplaatst voor de groepsfase, terwijl runner-up Club Brugge daar mee moeite voor moest doen.

De Belgische formatie met onder meer Ruud Vormer in de gelederen rekende in de play-offs van het miljardenbal af met LASK Linz, terwijl het in de derde voorronde ook al Dinamo Kiev van zich af had geschud. Daardoor gaan beide Belgische clubs in de koker voor de loting, die donderdag om 18.00u zal plaatsvinden in het Grimaldi Forum in Monaco. In 2005 zaten RSC Anderlecht en Club Brugge als laatste twee clubs uit België in één Champions League-editie.

De Brusselse formatie eindigde destijds in Groep G als laatste achter Liverpool FC, Chelsea FC en Real Betis met slechts drie punten. Club Brugge strandde eveneens in de poule, omdat het achter Bayern München en Juventus eindigde. Wel hield het Rapid Wien achter zich, waardoor de ploeg naar de UEFA Cup ging. Echter werd het daar in de eerstvolgende ronde uitgeschakeld door AS Roma. 

Debutant
Er is dit Champions League slechts één debutant in het grootste Europese toernooi, al had die ploeg zich al via de nationale competitie direct geplaatst voor de poulefase. Het Atalanta van onder meer Hans Hateboer en Marten de Roon maakt voor de eerste keer zijn opwachting in de Champions League. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner