25.09.2019 10:15

Van derdedivisionist naar aanvalspartner Ibrahimović

Niet bij iedere voetbalfan zal de naam van de 22-jarige Uriel Antuna bekend in de oren klinken. Toch stond de Mexicaanse vleugelspeler tot vorig seizoen onder contract bij FC Groningen, als huurling van Manchester City.

Echter kwam Antuna in anderhalf jaar tijd tot iets meer dan een handvol wedstrijden in de Eredivisie. Twintig keer stond hij in de Eredivisie op het veld namens FC Groningen, waarvan slechts zevenmaal als basisspeler. Antuna stond vaker aan de aftrap bij Jong FC Groningen, de ploeg die tot afgelopen seizoen uitkwam bij de amateurs in de derde divisie. De speler uit Midden-Amerika was liefst negentien keer basisspeler bij de beloften van de noorderlingen. 

Zijn avontuur bij FC Groningen mislukte dus. Toch weerhield dat Los Angeles Galaxy, de Major League Soccer-club waar ook Zlatan Ibrahimović onder contract staat, niet om Antuna te huren van Manchester City. Samen met de spits vormt de rappe speler een gevaarlijk duo. Zo was hij afgelopen wedstrijd van Los Angeles Galaxy tegen Impact de Montréal (2-1 winst) doelpuntenmaker (op aangeven van Ibrahimović), terwijl hij eerder in het duel nog de assist had gegeven op de Zweedse supervedette. Zo kan het dus verkeren, van spelen in de derde divisie naar een vaste aanvalspartner van Ibrahimović. 

De MVP's van LA Galaxy in de MLS:

  1. Ibrahimović – 32 punten (27 goals en 5 assists)
  2. Antuna – 9 punten (5 goals en 4 assists)
  3. Álvarez – 7 punten (3 goals en 4 assists)
    Lletget – 7 punten (3 goals en 4 assists)

International
De status van Antuna als aanvaller van Los Angeles Galaxy is ook in zijn thuisland niet onopgemerkt gebleven. De rappe buitenspeler is namelijk inmiddels ook al sinds begin van dit jaar international van Mexico. In 2019 was hij zesmaal actief op de Gold Cup, het Midden-Amerikaanse equivalent van het Europees Kampioenschap. Daarnaast speelde hij nog drie oefeninterlands, waardoor hij al negen duels op zijn naam heeft staan als speler van Mexico. Tijdens die negen interlands maakte Antuna al vijf doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner