25.09.2019 22:45

Fortuna Sittard blijft Huntelaar als enige dwarsbomen

Klaas Jan Huntelaar deed een halfuur mee in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-0). De club uit Limburg is de enige Eredivisie-ploeg waartegen de spits in zijn lange carrière nog niet tot scoren wist te komen.

Huntelaar heeft in Nederland tegen 25 clubs gespeeld op het hoogste niveau. Fortuna Sittard is een van die clubs. Tegen de overige 24 Eredivisie-teams heeft The Hunter minimaal één keer het doel getroffen gedurende zijn imposante loopbaan. Huntelaar speelde slechts eenmaal eerder tegen Fortuna Sittard. Vorig seizoen deed de geboren Achterhoeker een helft mee in de uitwedstrijd tegen de Limburgers (0-2). Ook toen kwam hij dus niet tot scoren.

Slechts vier spelers scoorden wel tegen minimaal 25 Eredivisie-clubs deze eeuw. Hakim Ziyech en Lasse Schöne (beiden 25) moeten daarin nog Luuk de Jong en Dirk Kuyt (beiden 26) voor zich dulden. 

AFC Ajax op dreef in eigen huis
De elfde thuisoverwinning op rij in de Eredivisie is een feit voor AFC Ajax. De laatste keer dat ze in de Johan Cruijff Arena met minder dan drie punten genoegen moest nemen, was tegen sc Heerenveen op 20 januari van dit jaar (4-4). De Amsterdammers zijn bezig aan hun langste reeks sinds 2010. Destijds werden er achttien thuisduels op rij gewonnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner