25.10.2019 07:15

De Boer met primeur in MLS, was het Zlatan's laatste?

Frank de Boer heeft zich met Atlanta United voor de halve finale van de Major League Soccer geplaatst. De Nederlandse oefenmeester zag zijn ploeg Philadelphia Union met 2-0 verslaan in de kwartfinale.

Daardoor is De Boer de eerste Nederlandse trainer geworden die dit voor elkaar heeft gebokst. Nooit was er namelijk een landgenoot die zo ver reikte met een club uit de Verenigde Staten. Atlanta United, dat vorig seizoen landskampioen werd onder Gerardo Martino, is dus nog altijd op weg om zijn titel te prolongeren. Namens de ploeg van De Boer waren Julian Gressel en Josef Martínez de doelpuntenmakers. 

Op 30 oktober speelt Atlanta United de eindstrijd tegen Toronto FC voor winst in de Eastern Conference. De winnaar van dat duel maakt zich op voor de algehele landstitel tegen de winnaar van de Western Conference. Dat gaat Seattle Sounders of Los Angeles FC worden. 

Zlatan laatste?
Laatstgenoemde club versloeg in de halve finale het LA Galaxy van Zlatan Ibrahimović. Dat was een spectaculair duel, want Los Angeles FC won met 5-3, mede door twee goals van topschutter Carlos Vela. De vraag die veel mensen nu bezighoudt, is of dit de laatste wedstrijd was op de velden in de Verenigde Staten van Ibrahimović. De 38-jarige vedette heeft een aflopend contract en heeft nog geen keuze gemaakt over zijn toekomst. Ook de Zweedse spits kwam op het scorebord tegen Los Angeles FC, maar werd dus wel uitgeschakeld. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner