30.10.2019 11:15

IJsselmeervogels: de grootste reuzendoder in de beker

In de TOTO KNVB beker vinden jaarlijks enorme verrassingen plaats. Zo schakelen (nietige) amateurclubs regelmatig profclubs uit. Zijn dat incidenten? Niet voor IJsselmeervogels, de recordhouder reuzendoder.

Dinsdagavond kwam die ploeg in actie in de eerste ronde van het bekertoernooi. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg speelde op eigen veld tegen FC Den Bosch. De Keuken Kampioen Divisionist moest eraan geloven, want tegen de koploper van de Tweede Divisie ging de ploeg van Erik van der Ven hard onderuit. IJsselmeervogels werd wel geholpen, Leo Väisänen kreeg namens de Bosschenaren al vroeg in de wedstrijd een rode kaart. Danny van den Meiracker, Maikel de Harder en Ahmed el Azzouti maakten de treffers in de 3-0 overwinning. 

IJsselmeervogels deelde tot dinsdagavond de koppositie als het gaat om meeste uitschakelingen van een profclub in de beker. Dat deed de ploeg met de gevallen profclub Achilles '29 en Rijnsburgse Boys. Die beide clubs kegelden ooit zeven keer een betaald voetbalorganisatie uit de beker, maar De Vogels hebben met acht eliminaties nu het record namens de amateurclubs in handen. Dinsdag werd ook Helmond Sport uitgeschakeld door GVVV uit Veenendaal. 

Amateurclubs die vaakst een profclub uitschakelde in de beker:

  1. IJsselmeervogels – 8 keer
  2. Achilles '29 – 7 keer
    Rijnsburgse Boys – 7 keer
  3. Spakenburg – 6 keer
    DWV – 6 keer

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner