27.11.2019 16:30

Ajax legt het af tegen Chelsea en Valencia qua ervaring

Ajax vecht samen met Chelsea FC en Valencia CF uit wie bij de eerste twee plekken in Groep H eindigen en zich zodoende kwalificeren voor de achtste finale van de Champions League. 

Als het gaat om ervaring weet Ajax dat het minder meters heeft gemaakt in de Champions League dan de clubs uit de Premier League en Primera División. De ploeg van Erik ten Hag bereikte vorig seizoen de halve finale van het miljardenbal en daarom hebben de spelers van Ajax een hoop wedstrijden op het hoogste podium in de benen. In totaal herbergt de Eredivisie-kampioen 252 Champions League-duels. Dat is wel een stuk minder dan de spelers van Chelsea en Valencia. 

Ervaring aan wedstrijden in de Champions League van de clubs uit Groep H:

  1. Chelsea FC – 406 wedstrijden in totaal
  2. Valencia CF – 323 wedstrijden in totaal
  3. Ajax – 252 wedstrijden in totaal
  4. Lille OSC – 109 wedstrijden in totaal

Hoewel Chelsea FC met een flink verjongde selectie bezig is aan dit seizoen, heeft het met 406 Champions League-wedstrijden een hoop meer ervaring dan Ajax. De Spaanse vleugelaanvaller Pedro is de meest ervaren speler van de Londenaren, hij speelde al 75 duels in het miljardenbal. Bij Valencia is Ezequiel Garay met 42 optredens het meest ervaren, terwijl Daley Blind de Ajacied is met de meeste Champions League-wedstrijden. Net als Garay werkte hij al 42 duels af. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner