01.12.2019 17:09

Inter toont kampioensaspiratie met beste start ooit

De alleenheerschappij van Juventus in de Serie A wordt dit seizoen serieus op de proef gesteld door Inter. De Milanezen pakten de koppositie na een 2-1 zege op SPAL 2013 Ferrara. De Oude Dame leed wel puntverlies.

Een wisseling aan de wacht aan kop van Italië: Juventus speelde thuis gelijk tegen Sassuolo Calcio (2-2) en werd daardoor gepasseerd door Inter. De nieuwe koploper van de Serie A dankte de zege aan Lautaro Martínez, die tweemaal trefzeker was. De ploeg van Antonio Conte won 12 van de 14 competitiewedstrijden, wat Inter nog nooit eerder voor elkaar botste. Inter toont dat het klaar is voor een ware titelstrijd met de kampioen van de laatste 8 jaar.

Met Matthijs de Ligt in de basis van Juventus werd tegen alle verwachtingen in puntverlies geleden in eigen stadion. Onder leiding van Maurizio Sarri werden alle negen wedstrijden in het Allianz Stadium gewonnen, maar bij de tiende kwam er een einde aan die reeks: 2-2. Leonardo Bonucci zette De Oude Dame nog op het goede spoor, maar Cristiano Ronaldo moest twintig minuten voor tijd vanaf de strafschopstip een punt redden met de gelijkmaker.

Koningskoppel Inter
Inter heeft met Martínez en Romelu Lukaku een koningskoppel in de voorhoede. Met respectievelijk acht en tien competitietreffers hebben I Nerazzurri het eerste veelscorende duo sinds Christian Vieri en Mohammed Kallon in het seizoen 2001/2002. Vieri en Kallon waren de laatste Inter-spitsen die na veertien wedstrijden al minimaal acht keer hadden gescoord.

Niet voor het eerst werd de wedstrijd beslist door Martínez en/of Lukaku. Samen zijn ze goed voor zestig procent van de totale productie van Inter. Na de galavoorstelling in de Champions League tegen Slavia Praag (3-0) - twee keer Martínez en één keer Lukaku - helpt het koningskoppel de ploeg aan de koppositie van de Serie A.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner