19.09.2013 20:59

PSV hard onderuit in eerste Europa League-wedstrijd

Het is PSV niet gelukt om de eerste thuiswedstrijd in de Europa League winnend af te sluiten. Tegen PFC Ludogorets Razgrad werd er met 0-2 verloren. Het pijnlijke is dat dit nog niet eens een onterechte uitslag was. PSV kon zelden het eigen spelletje spelen en was absoluut niet gevaarlijker dan de tegenstander.

Het begon al in de tweede minuut van de wedstrijd, toen Marcelinho vrij mocht inschieten op de rand van het strafschopgebied. De Braziliaan mikte - net als tien minuten daarna - naast het doel van Jeroen Zoet. PSV stelde er weinig tegenover, maar kwam bijna op 1-0 toen Adam Maher zag dat doelman Vladislav Stoyanov voor zijn doel op de grond lag. Het was echter Alexandre Barthe die de bal van de lijn haalde. Daarnaast was Jeffrey Bruma nog dicht bij een treffer, maar zijn kopbal uit een corner ging rakelings langs de rechterpaal.

PSV schrok wakker van die slechte eerste helft en kwam goed uit de kleedkamer. Vooral Tim Matavž  kreeg flink wat kansen, maar de spits zou pas twintig minuten later tussen de palen schieten. Daarvoor was Ludogorets al tweemaal trefzeker. Eerst zag Zoet er niet goed uit bij een lange bal van de uitploeg. De keeper was op tijd bij de bal, maar legde deze zo in de voeten van Roman Bezjak. De spits aarzelde niet en legde de bal in één keer over de keeper heen en in het net. De 0-2 viel een kwartier na de eerste treffer. Virgil Misidjan - oud-speler van Willem II - profiteerde van onoplettendheid in de defensie bij PSV. De aanvaller stond volledig vrij, raakte de paal en scoorde uit de rebound de tweede treffer van de avond. PSV was gebroken en Ludogorets kreeg zelfs nog kansen op de 0-3, maar doelpunten vielen er niet meer in Eindhoven.

PSV ontvangt zondag Ajax. De Amsterdammers gingen weliswaar met 4-0 onderuit tegen FC Barcelona, maar lieten - vooral in de eerste helft - zien wel degelijk te kunnen voetballen. PSV was donderdagavond geen schim van wat het kan zijn.