30.07.2013 23:45

Kansen missend PSV houdt Europese droom Zulte Waregem levend

PSV heeft dinsdagavond het eerste duel in het tweeluik met Zulte Waregem winnend afgesloten. In Eindhoven werd het 2-0 voor de thuisploeg. Deze uitslag geeft echter een vertekend beeld van de wedstrijd, want het had ook zomaar 6-0 kunnen worden. In de eerste en tweede helft miste PSV een handvol kansen.

Met een ontzettend jong elftal begon PSV aan de wedstrijd. Zakaria Bakkali was het treffende voorbeeld van een jeugdspeler die zijn kans pakte. De flankspeler speelde met lef en passie, en al in de tweede minuut schoot hij vanaf links op de paal. Een kwartier later was het Tim Matavz die de score had moeten openen na een foute terugspeelbal. De Sloveen faalde echter oog in oog met doelman Sammy Bossut. De regen aan kansen was hier echter nog niet mee opgedroogd. Georginio Wijnaldum schoot van dichtbij over en een doelpunt van Memphis Depay werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Zulte Waregem zette tegenover deze armada aan kansen slechts een paar inzetten van afstand.

Het spelbeeld in de eerste helft veranderde niet in de tweede helft. PSV viel aan, Zulte Waregem beperkte zich tot verdedigen. Een kwartier na de rust was het dan ook raak. Memphis Depay knalde van ruim twintig meter hard raak achter doelman Bossut. Daarna liet Jürgen Locadia zien aan Matavz hoe je kansen afmaakt. De spits stond drie minuten in het veld en de eerste bal die hij kreeg schoot hij tegen de touwen. Na een mooie rush van Joshua Brenet rondde hij eenvoudig af.

De overwinning van PSV kwam nooit meer in gevaar. Sterker nog, de thuisploeg had de score moeten uitbreiden. Zulte Waregem was op zoek naar het belangrijke uitdoelpunt, maar liet daarbij veel steekjes vallen op het middenveld. Meerdere malen brak PSV uit, maar gescoord werd er niet meer. De 2-0 overwinning van PSV betekent dat Zulte Waregem nog kan stunten in de return. Met een relatief kleine marge is het mogelijk dat de Belgen alsnog de winnaar worden over twee wedstrijden. Woensdag 7 augustus staat Zulte Waregem - PSV op de planning.