18.08.2013 17:30

Invaller Kramer bezorgt ADO verdiende overwinning

ADO Den Haag heeft in de blessuretijd de volle drie punten weten te pakken. In een saai duel met NAC Breda trok ADO Den Haag uiteindelijk aan het langste eind. Aaron Meijers schoot ADO een kwartier voor tijd op voorsprong, maar zag Alex Schalk de gelijkmaker produceren vanaf de strafschopstip. Michiel Kramer bezorgde ADO de overwinning door de bal in de blessuretijd achter Jelle ten Rouwelaar te schieten.

Beide teams begonnen ontzettend slordig aan de wedstrijd. Met name in de passing lieten de spelers het afweten, dit zorgde ervoor dat er geen grote kansen werden gecreëerd. ADO Den Haag had in de eerste helft het meeste recht op een voorsprong, maar de grootste kans kwam er voor NAC Breda. Dion Malone maakte opzichtig hands en dit zorgde ervoor dat NAC Breda een vrije trap kreeg in een kansrijke positie. Jordy Buijs ging achter de bal staan en zag zijn poging de paal raken.

De tweede helft was het aanschouwen een stuk meer waard. Ondanks dat ADO Den Haag de wedstrijd grotendeels onder controle had creëerde NAC de beste kansen. Alex Schalk kon na een prima voorzet van Elson Hooi op doel koppen, maar doelman Gino Coutinho was scherp en bracht redding. Even later kreeg NAC wederom een dot van een kans. Mats Seuntjes zette Jeffrey Sarpong alleen voor de keeper, maar Sarpong schoot de bal slecht in waardoor Coutinho redding kon brengen.

Een kwartier voor tijd kwam ADO Den Haag alsnog op voorsprong. Een zondagsschot van Aaron Meijers vloog in het doel, niks leek een overwinning van ADO Den Haag meer in de weg te staan. Vijf minuten voor tijd kon NAC echter toch op gelijke hoogte komen. Doelman Coutinho maakte een knullige overtreding op Schalk waardoor Serdar Gözübüyük de strafschop aan de thuisploeg moest toekennen. Schalk ging zelf achter de bal staan en schoot de bal feilloos binnen. In de blessuretijd leek NAC zelfs nog de overwinning te kunnen pakken. De Bredanaars kregen een vrije trap op twintig meter van het doel, de poging van Sarpong was matig. ADO Den Haag reageerde vervolgens bliksemsnel en wist door middel van een counter de overwinning binnen te slepen. Gill Swerts ging na een diepe bal van ADO Den Haag gruwelijk in de fout, invaller Michiel Kramer profiteerde optimaal en schoot de bal achter Ten Rouwelaar.

NAC Breda heeft nog altijd maar één punt, terwijl ADO Den Haag door de overwinning op drie punten komt te staan. NAC moet volgende week op bezoek in Rotterdam bij het geplaagde Feyenoord. ADO Den Haag moet het in eigen huis opnemen tegen Roda JC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner