09.06.2013 23:30

Voorbeschouwing Jong Duitsland-Jong Spanje

In de groep van Jong Oranje treffen Jong Duitsland en Jong Spanje elkaar vanavond in de tweede speelronde.

Voor Jong Duitsland is het duel met Jong Spanje erop of eronder. Eerder vanavond zette Jong Oranje in zijn tweede groepsduel Jong Rusland met maar liefst 5-1 opzij. Bij verlies tegen Jong Spanje kan Jong Duitsland zijn koffers vast gaan pakken. De geschiedenis ziet er echter niet goed uit voor de Duitsers. Van de vijf vorige ontmoetingen op een EK U21 wonnen onze oosterburen er slechts één. Het laatste treffen tussen beide ploegen was in de groepsfase van het toernooi in 2009. Toen bleef het 0-0 en ging Jong Duitsland, met spelers als Neuer, Khedira en Özil, uiteindelijk met de titel aan de haal.

Jong Duitsland legde het in zijn openingsduel af tegen Jong Oranje. De Nederlandse talenten gingen op zijn Duits met een 3-2 zege aan de haal dankzij een late kopgoal van Leroy Fer. De Duitse ploeg zal vertrouwen geput hebben uit het feit dat het na rust een 2-0 achterstand ongedaan wist te maken dankzij treffers van Rudy (strafschop) en aanvoerder Holtby. Doelpuntenmaker Rudy zei nadien het volgende over de inhaalslag: “We moeten het spel van de tweede helft tegen Jong Spanje vanaf minuut één op de mat leggen.”

Jong Spanje heeft de beschikking over een talentvolle lichting. Namen als David de Gea (Manchester United), Marc Bartra, Christian Tello, Thiago Alcantara (allen Barcelona) en Isco (Malaga) zijn zeker niet de minsten. Bovendien loopt er in de Spaanse selectie al de nodige internationale ervaring rond. De eerste wedstrijd werd door de Spanjaarden in een 1-0 zege omgezet. Jong Rusland hield lang stand maar zag Morata acht minuten voor tijd de winnende treffer maken.

Jong Spanje-coach Julen Lopetegui voorziet een pittig duel voor zijn ploeg. “Jong Duitsland heeft een heel complete ploeg. Ze speelden een goede tweede helft tegen Jong Oranje. In onze poule heeft elk team een goede kans om naar de halve finales te gaan, maar onze focus ligt nu op het duel met Jong Duitsland.”

Bij Jong Spanje mist Sergio Canales de rest van het toernooi vanwege een hamstringblessure. Eenzelfde kwetsuur betekende ook al het einde van het EK voor de Duitser Mlapa.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner