20.09.2013 22:15

Cambuur Leeuwarden ontsnapt met gelijkspel in Deventer

Dat een wedstrijd zonder doelpunten ook zeer aantrekkelijk en spannend kan zijn, bewezen Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden vrijdagavond. In een uitverkochte Adelaarshorst waren de gasten in het eerste bedrijf de betere ploeg. Na de rode kaart voor Van der Laan kort voor rust, was de thuisploeg na de thee heer en meester. Ondanks een handvol kansen werd er echter niet gescoord: 0-0.

Beide promovendi begonnen zonder verassingen in de opstelling aan het duel. In het eerste bedrijf was aanvoerder Ramon Leeuwin de meest opvallende man. De verdediger van de Friezen kreeg drie goede mogelijkheden om de score te openen, maar had pech in de afronding. Zo zag hij hoe verdediger Doke Schmidt zijn inzet tegen de paal werkte. Aan de andere kant van het veld raakte Jop van der Linden eveneens met het hoofd het houtwerk.

Kort voor rust liet een onbezonnen actie van Martijn van der Laan het duel kantelen. De verdediger kreeg rood van scheidsrechter Ed Janssen na een verschrikkelijke overtreding op Xander Houtkoop.

Met een man meer was Go Ahead Eagles na de theepauze heer en meester en werden de gasten met de rug tegen de muur gezet. Doelman Nienhuis onderscheidde zich met enkele fraaie reddingen en hield zijn ploeg zo op de been. Kort voor tijd leek de sluitpost toch verslagen, toen Rijsdijk de bal heerlijk op de slof nam. De inzet van de invaller belandde echter op de binnenkant van de paal.

Ondanks een hete slotfase met enkele hachelijke momenten voor het doel van de Friezen, hielden de bezoekers stand. Het gelijkspel zal voor de formatie van trainer Dwight Lodeweges voelen als een overwinning, terwijl het punt voor Go Ahead Eagles slechts een doekje voor het bloeden is. Beide clubs hebben na zeven speelronden negen punten.