28.09.2013 20:38

Hattrick Uth velt RKC Waalwijk

Heracles Almelo heeft RKC Waalwijk met 4-1 verslagen. Mark Uth maakte een hattrick en bezorgde RKC Waalwijk een zware avond. De Waalwijkers kregen een aantal kansen, maar waren niet scherp genoeg in de afronding. Aurélien Joachim was trefzeker voor RKC Waalwijk, terwijl Bryan Linssen het overige doelpunt op zijn naam wist te zetten.

Het spel in de eerste helft golfde op en neer. Beide elftallen kregen kansen om te scoren, maar Heracles Almelo ging het meest effectief om met de geboden mogelijkheden. Mark Uth schoot na tien minuten spelen de 1-0 achter Jan Šeda. Van dichtbij kon de Duitser met links de bal in de korte hoek schieten. Even daarvoor had Uth de paal al geraakt nadat hij goed was vrijgespeeld door Ben Rienstra.

De Almeloërs domineerden het eerste kwartier, maar daarna volgde een sterke fase van RKC Waalwijk. Aurélien Joachim verprutste een aantal kansen, maar op aangeven van Romeo Castelen bracht hij de Waalwijkers uiteindelijk toch op gelijke hoogte. Met name de vooractie van Castelen was fraai. Het was dan ook de verdiensten van de rappe rechtsbuiten dat Joachim de 1-1 maakte.

Beide teams bleven kansen creëren, maar vlak voor rust kwamen de Heraclieden weer op voorsprong. Bryan Linssen begon aan een mooie solo vanaf de linkerflank. Linssen passeerde onderweg Sander Duits en Kenny Van Hoevelen en schoof de bal vervolgens in de verre hoek: 1-2.

Ook in de tweede helft bleef het op en neer golven. Sterke fases van Heracles werden afgewisseld met sterke fases van RKC. De Heraclieden kwamen al vroeg in de tweede helft op een 3-1 voorsprong. De ingevallen Simon Cziommer schoot van net buiten het strafschopgebied, maar raakte de bal volledig verkeerd. Het schot van Cziommer belandde voor de voeten van Uth, die in een kansrijke positie stond. De Duitser bleef koel en schoot deze keer de bal met zijn rechtervoet in de korte hoek.

RKC paste een dubbele wissel toe en bracht Robert Braber en Jean-David Beauguel. Met het inbrengen met deze lange, sterke mannen ging de thuisploeg op zoek naar doelpunten. Beide invallers kregen een grote kans om te scoren, maar faalden. Op aangeven van Duits kon Braber de bal van dichtbij inkoppen, maar zijn poging verdween net naast het doel.

Met nog tien minuten spelen maakte Uth zijn hattrick compleet. Een vrije trap van Jeroen Veldmate werd door doelman Šeda gebokst. De rebound kwam viel precies goed voor Uth, die geen moeite had met het binnenkoppen van zijn derde treffer.

Met de overwinning op zak zijn de Almeloërs voorlopig verlost van de problemen onderin. RKC Waalwijk daarentegen gaat een lang en zwaar seizoen tegemoet. De Waalwijkers moeten volgende week op bezoek bij PSV, waardoor ze ook volgende week waarschijnlijk geen punten zullen pakken. Heracles Almelo moet op bezoek in Breda bij NAC en hoopt ook daar een overwinning te boeken.