05.10.2013 22:06

NEC verder in de problemen na spektakelstuk in Deventer

Go Ahead Eagles heeft de problemen van NEC vergroot. De formatie uit Deventer won zaterdagavond in een doldwaze wedstrijd met 4-3 van de opponent uit Nijmegen. Dat de equipe van Foeke Booy pas in de slotminuut de winnende treffer scoorde, had het aan zichzelf te danken. De Eagles gaven na de pauze een 3-0 voorsprong uit handen.

De thuisploeg kende tegen de hekkensluiter van de Eredivisie een wervelende start. Binnen vier minuten konden de ruim zevenduizend supporters juichen toen doelman Johnsson zich gigantisch verkeek op een vrije trap van Türüc. De middenvelder knalde van ruim dertig meter raak.

In het vervolg van de eerste helft bleef Go Ahead de dominante partij. Dat resulteerde in de 21e minuut in een tweede treffer. Antonia was op de rechterflank wederom sneller en behendiger dan zijn tegenstander en vond bij de tweede paal Houtkoop, die simpel kon scoren: 2-0. Enkele minuten later leek diezelfde Antonia de wedstrijd te beslissen, toen hij oog in oog met Johnsson geen fout maakte.

Aan de andere kant van het veld stelden de gasten bijzonder teleur. Verder dan enkele gevaarlijke voorzetten en schoten van afstand kwamen de bezoekers niet.

Ook na de theepauze kon het elftal van trainer Anton Janssen aanvankelijk geen vuist maken. Pas toen buitenspeler Alireza Jahanbakhsh binnen de lijnen kwam, werd het echt gevaarlijk.

Ruim een kwartier voor tijd vond Jakob Jantscher invaller Michael Higdon, die de voorzet van de Oostenrijker op de borst controleerde en het leder met zijn sterke rechterbeen langs een kansloze Room schoot.

De sluitpost kon twee minuten later opnieuw vissen. Ditmaal was het Jantscher zelf die scoorde. De aanvallende middenvelder werd door Jahanbahsh en Koolwijk schitterend vrijgespeeld en bracht door zijn intikker de spanning in de wedstrijd terug.

Toen Koolwijk drie minuten voor tijd met een droge knal de derde treffer tegen de touwen schoot, was de comeback van NEC compleet. Toch stapten de Nijmegenaren met lege handen van het veld, want een minuut na de gelijkmaker gleed Jahanbakhsh een lage voorzet achter zijn eigen doelman (4-3).

Go Ahead klimt door de zege naar plaats negen op de ranglijst en heeft na negen wedstrijden twaalf punten verzameld. NEC blijft in handen van de rode lantaarn en heeft pas vier punten.