31.10.2013 20:45

SC Heerenveen vervolgt bekeravontuur door kopgoal Ramon Zomer

Zonder te imponeren voor eigen publiek heeft sc Heerenveen zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. Ramon Zomer kopte de Friezen in de 22e minuut op voorsprong tegen VVV-Venlo. Deze werd niet uitgebreid, maar ook niet weggegeven.

Heerenveen begon met weinig zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Veel balletjes breed en simpele inspeelballen domineerden het spelbeeld. VVV-Venlo kreeg dan ook de eerste goede kans. Kenneth Otigba wilde een bal hard wegwerken, maar schoot tegen de schoen van Jules Reimerink op. Met een gelukje vloog de bal richting doel, waar Kristoffer Nordfeldt ternauwernood de bal onder de lat vandaan duwde. Ondanks de zwakke openingsfase kwam Heerenveen toch als eerste tot scoren. Zomer won op de penaltystip een kopduel na een corner van Magnus Eikrem en kopte de bal achter Niki Mäenpää. Dit was ook meteen het laatste hoogtepunt in een saaie eerste helft.

Het werd al snel duidelijk dat Heerenveen maar even hoefde aan te zetten om het VVV-Venlo moeilijk te maken. Rajiv van la Parra deed dit in de 65e minuut voor het eerst. Op de rechterflank sprintte hij Niels Fleuren voorbij alsof hij er niet stond, dribbelde de zestien in om vervolgens met een schot keihard de linkerpaal te raken. Enkele minuten daarna raakte Hakim Ziyech met een loepzuivere trap de lat. De middenvelder was weer positief aanwezig met mooie openingen en veel gevaar, maar kon vanaf de rechterkant niet voor de 2-0 zorgen.

VVV-Venlo leek nooit te geloven in de gelijkmaker en probeerde zich voetballend naar het goal van Nordfeldt te werken. De defensie van de Friezen stond echter als een huis, waardoor de 1-0 van Zomer genoeg was voor de overwinning.