28.11.2013 23:10

Ludogorets ook in eigen huis veel te sterk voor slap PSV

De misère bij PSV duurt voort. De Eindhovenaren hadden donderdagavond kans om de volgende ronde van de Europa League te bereiken, maar gingen tegen Ludogorets Razgrad kansloos onderuit. Het duel in Bulgarije eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg, dat daardoor zeker is van groepswinst in poule B.

Lang was er niets aan de hand voor de equipe van trainer Phillip Cocu. Kansen werden er niet gecreëerd, maar omdat de bezoekers achterin niets weggaven, was dat geen groot probleem. Een onoplettendheid achterin leidde kort voor rust toch de plotselinge tegentreffer op. Karim Rekik werd het bos in gestuurd door Roman Bezjak, waarna de aanvaller met een diagonaal schot doelman Jeroen Zoet passeerde: 1-0.

Na de thee was Ludogorets heer en meester. De gastheer liet de bal simpel van voet tot voet gaan en vonden keer op keer de opening in de verdediging van PSV. De bezoekers kwamen bij vlagen handen en voeten tekort om de Bulgaren af te stoppen. Dat resulteerde uiteindelijk in de tweede gele kaart voor Jefferey Bruma, die een overtreding nodig had om een counter eruit te halen.

Met een man minder bleek PSV al helemaal niet meer in staat om voor de gelijkmaker te gaan. De 2-0 ruim tien minuten voor tijd was een terechte weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. Wederom was Bezjak het eindstation van een vloeiende aanval en besliste daarmee het duel.

Door de nederlaag moet PSV in de laatste groepswedstrijd nog vol aan de bak om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. De Brabanders spelen dan thuis tegen Gornomorets, dat eveneens zeven punten heeft.