24.12.2013 11:34

KNVB wacht op klacht ADO Den Haag

De voetbalbond KNVB wacht af met welke klacht ADO Den Haag komt. Vanwege de feestdagen is het bondsbureau in Zeist deze week dicht, waardoor de bond nog niet kan en wil reageren op de klachten van ADO-trainer Maurice Steijn over scheidsrechter Tom van Sichem.

Steijn kondigde maandag aan dat ADO een officiële klacht gaat indienen tegen Van Sichem, die het zondag tijdens de wedstrijd in Eindhoven tegen PSV (2-0) met enkele Hagenaars aan de stok kreeg.

,,We wachten af wat de inhoud is van de klacht waar ADO Den Haag mee wil komen. Pas daarna kunnen we bekijken wat we hiermee gaan doen'', zo liet een woordvoerder van de KNVB dinsdag weten.

'Eng mannetje'

De arbiter stuurde in de rust assistent-trainer Henk Fräser met rood naar de tribune, omdat die hem herhaaldelijk ,,een eng mannetje'' zou hebben genoemd. Van Sichem kreeg het ook aan de stok met keeperstrainer Joop Hiele. De aanklager betaald voetbal heeft inmiddels een vooronderzoek gestart naar de uitlatingen en het gedrag van Hiele.

Na afloop wees de scheidsrechter op het respectmanifest dat vorig jaar is opgesteld naar aanleiding van de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Volgens ADO Den Haag is Van Sichem daarmee echter een stap te ver gegaan. ,,Ik vind de uitlatingen die hij doet in de pers, met name de vergelijkingen met het verschrikkelijke incident rondom grensrechter Richard Nieuwenhuizen, respectloos richting onze mensen'', zei Steijn maandag. ,,De KNVB is altijd bijzonder goed in het starten van een vooronderzoek naar spelers en trainers. Misschien moeten ze nu ook eens een vooronderzoek doen naar de uitlatingen, handelingen en gedragingen van hun eigen scheidsrechter.''

 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner