24.12.2013 15:42

Trainer Huistra ontslagen bij De Graafschap

De Graafschap heeft dinsdagmiddag vlak voor de kerst trainer Pieter Huistra ontslagen. De leiding van de club uit Doetinchem houdt hem verantwoordelijk voor een serie tegenvallende resultaten.

De Graafschap bekleedt de zesde plek op de ranglijst van de Jupiler League. De achterstand op koploper FC Dordrecht is al opgelopen tot 13 punten. De 'Superboeren' wisten de laatste drie competitieduels niet te winnen.

,,Pieter is een goede trainer, maar in onze ogen niet de geschikte man om de spiraal te doorbreken'', laat algemeen directeur Henk Bloemers weten. ,,We vinden het moment qua beslissen en communiceren uiterst vervelend, maar we denken dat het ook ongepast is om Pieter in het ongewisse te laten.'' De Graafschap beraadt zich de komende dagen over wie Huistra moet opvolgen.

De 46-jarige Huistra was bezig met zijn tweede seizoen bij De Graafschap. Hij eindigde vorig jaar als achtste met de club die weer zo graag in de eredivisie wil uitkomen. Huistra was tussen 2010 en 2012 hoofdtrainer van FC Groningen. De oud-international had daarvoor Jong Ajax onder zijn hoede.

 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner