01.01.2014 19:48

Wenger vreest lange blessure Bendtner

Nicklas Bendtner scoorde woensdag de winnende treffer tegen Cardiff City, maar de blijdschap over zijn bevrijdende doelpunt tegen Cardiff City was slechts van korte duur. De Deense spits klapte door zijn enkel nadat hij de verlossende 1-0 voor Arsenal had gemaakt en staat volgens manager Arsène Wenger weer een tijdje aan de kant. ,,Dit lijkt geen kwestie van dagen, maar van weken. Heel jammer voor ons en zeker voor hem'', zei Wenger op nieuwjaarsdag.

Invaller Bendtner besliste in de 88e minuut de wedstrijd door de 1-0 te maken. Arsenal won uiteindelijk met 2-0,aangezien Theo Walcott in de blessuretijd ook nog wist te scoren. ,,Nicklas is door een zware periode gegaan. Complimenten dat hij zich zo heeft teruggeknokt. Voor de wedstrijd zei ik al tegen hem dat hij terug is op het niveau dat ik van hem verwacht. Helaas is hij nu weer geblesseerd geraakt'', aldus Wenger.

De ziekenboeg bij Arsenal is toch al druk bezet, met Mesut Özil, Aaron Ramsey, Kieran Gibbs en Olivier Giroud.