12.01.2014 19:13

Hekkensluiter Betis verliest van Osasuna

Real Betis gaat het moeilijk krijgen om dit seizoen niet te degraderen. Het team van Juan Carlos Garrido verloor zondag op eigen veld van Osasuna: 1-2. Betis speelde lange tijd met een man minder. Al in de 38e minuut kreeg Nono zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

Al na twee minuten spelen kwam Betis op achterstand. Roberto Torres was trefzeker voor Osasuna. Na bijna een uur kwam er weer tegenslag voor de thuisclub. Invaller Jordi Figueras maakte er 2-0 van door in eigen doel te schieten.

De ellendige stopte niet na het eigen doelpunt van Figueras. in de 62e minuut kreeg Betis de mogelijkheid om op 2-1 te komen. De thuisploeg kreeg een strafschop, maar Rubén Castro verzuimde de spanning weer wat terug te brengen. Castro schoot de strafschop op de lat.

Vanaf de zestigste minuut hadden beide teams wel weer de beschikking over evenveel spelers, na rood voor Andrés Fernández van Osasuna. Jorge Molina maakte nog wel de 2-1, maar Betis kon een nederlaag niet meer voorkomen. De Verdiblancos staan met elf punten stijf onderaan, het gat naar de nummer negentien is echter met vijf punten nog te overzien.