15.01.2014 23:24

Zwabberbal Ronaldo helpt Real Madrid verder

Real Madrid heeft woensdag zonder problemen de kwartfinales van de Copa del Rey bereikt. De Koninklijke wonnen net als in de heenwedstrijd met 2-0 van Osasuna. Cristiano Ronaldo en Ángel Di María waren trefzeker.

Cristiano Ronaldo zette zijn ploeg in de 22e minuut met een zeer fortuinlijk doelpunt op het goede spoor. De Portugese vedette, die maandag in Zürich de Gouden Bal kreeg als wereldvoetballer van het jaar, dankte zijn doelpunt aan doelman Andrés Fernández van Osasuna. Die zag een vrije trap van Ronaldo recht op zich af komen, maar stompte de bal tussen zijn benen door in het doel: 0-1.

Tien minuten na rust besliste Di María het duel. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Real Madrid, maar zes minuten voor tijd kwam er toch een smetje op de wedstrijd. Fabio Coentrão ontving zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.