19.01.2014 16:19

Cambuur zet pover Go Ahead eenvoudig opzij

Marcel Ritzmaier in actie namens SC Cambuur. De middenvelder was tegen Go Ahead Eagles (2-0) goed voor het openingsdoelpunt. (19-01-2014)
Marcel Ritzmaier in actie namens SC Cambuur. De middenvelder was tegen Go Ahead Eagles (2-0) goed voor het openingsdoelpunt. (19-01-2014)

SC Cambuur heeft zondagmiddag een belangrijke 2-0 zege op Go Ahead Eagles geboekt. Voor eigen publiek had de ploeg uit Leeuwarden weinig te dulden van de Deventenaren. Door de zege blijft Cambuur in het spoor van NEC en gaat het over ADO Den Haag op de ranglijst.

Go Ahead Eagles had in de eerste helft niets in de melk te brokkelen. SC Cambuur zette vanaf de eerste minuut druk op elke speler van de bezoekers. De Deventenaren wisten slechts sporadisch over de middenlijn te komen. Zowel Xander Houtkoop en Jarchinio Antonia waren onbereikbaar voor de verdedigers van Go Ahead, terwijl de teruggekeerde Marnix Kolder helemaal niet in het spel voorkwam. Het doelpunt van Cambuur kwam dan ook niet uit de lucht vallen.

Marcel Ritzmaier draaide zich behendig vrij van zijn opponent en schoot vanaf ruim twintig meter snoeihard binnen. Het leder belandde in de linker hoek. Een ander positief punt was het opreden van Elvis Manu. De huurling van Feyenoord liet zien een bruikbare aankoop te zijn. De vleugelaanvaller beschikt over voldoende zelfvertrouwen en maakte het de verdedigers van Go Ahead enorm lastig. Ondanks dat Cambuur ruim de bovenliggende partij was, slaagde het er niet om de score voor rust verder uit te bouwen.

In de tweede helft zette Go Ahead haar matige spel voort. De slordigheden bleven zich opstapelen bij de formatie uit Deventer. Ook Cambuur begon minder nauwkeurig te spelen, omdat het een groot gedeelte van haar kruit al in het eerste bedrijf had verschoten. Martijn Barto had echter nog genoeg kracht over om de 2-0 te maken. Een corner van Jody Lukoki werd door de aanvaller fraai achter Room gekopt. 

Gedurende de slotfase bleef Cambuur het overwicht houden en was Barto nog dicht bij zijn tweede van de middag. Door de zege doet Cambuur goede zaken op de ranglijst en passeert het ADO Den Haag, dat nu onderaan staat. Go Ahead mist voorlopig de aansluiting met het linkerrijtje. 

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner