19.01.2014 18:57

Eto'o leidt Chelsea langs United

Samuel Eto'o heeft zijn ploeg Chelsea aan een ruime en dikverdiende zege op Manchester United geholpen. De Kameroener maakte zondag op het eigen Stamford Bridge drie doelpunten in het met 3-1 gewonnen duel.

Chelsea was op vrijwel alle vlakken beter dan United, dat zonder de geblesseerde spitsen Robin van Persie en Wayne Rooney aanvallend weinig had in te brengen. Pas in de 78e minuut verkleinde invaller Javier Hernández de achterstand tot 3-1, waarna Eto'o zijn dikverdiende publiekswissel kreeg. In blessuretijd kreeg Nemanja Vidic nog rood na een spijkerharde overtreding op Eden Hazard.

United kan een nieuwe landstitel wel vergeten. De formatie is zevende, met 14 punten achterstand op koploper Arsenal. Chelsea heeft 2 punten minder dan de leidende stadgenoot en is derde.