22.01.2014 16:02

Németh maakt excuses

Krisztián Németh kreeg dinsdagavond tijdens het bekerduel de rode kaart van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De Hongaarse spits protesteerde te hevig en maakte daarbij gebruik van fysiek contact, waardoor hij het veld moest verlaten.

Németh is inmiddels afgekoeld en blikt terug op het moment: "Nadat ik in het zestienmetergebied gevloerd werd en daarvoor niet de penalty kreeg die naar mijn mening gegeven had moeten worden, heb ik mij in mijn emotie laten gaan en scheidsrechter Gözübüyük onheus bejegend door met mijn borst tegen hem aan te lopen. Ik ben hier fout in geweest en bied daarvoor mijn excuses aan. Dit past helemaal niet bij mij als speler en bovendien besef ik dat ik hiermee niet alleen mezelf, maar ook de ploeg dupeer. Ik zal de straf accepteren die de KNVB mij heeft opgelegd", aldus de Hongaar op de clubwebsite.

Technisch manager Leon Vlemmings: "Intern is er met Krisztián over het voorval gesproken. Hierin heeft hij spijt betuigd. Wij keuren dit gedrag als club uiteraard niet goed en gaan akkoord met de door de KNVB opgelegde sanctie. Wat ons betreft is daarmee het boek gesloten." Németh is door de KNVB voor vijf wedstrijden geschorst. Hij mist daardoor de duels met FC Utrecht, PEC Zwolle, Feyenoord, NAC Breda en ADO Den Haag. 

Voetbal.com

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner