22.01.2014 20:14

PEC Zwolle op de sloffen richting halve finale

PEC Zwolle mocht vijf keer juichen in het bekerduel tegen JVC Cuijk. (22-01-2014)
PEC Zwolle mocht vijf keer juichen in het bekerduel tegen JVC Cuijk. (22-01-2014)

PEC Zwolle heeft geen fout gemaakt tegen de amateurs van JVC Cuijk. In eigen huis werd uiteindelijk ruim gewonnen: 5-1. De ploeg gaat nu naar de halve finale, waar AZ al voor geplaatst is. De overige deelnemers komen voort uit de wedstrijden Ajax – Feyenoord en NEC – FC Utrecht.

Tegen een amateurclub wil je als profclub snel scoren en dat lukte PEC Zwolle ook. Bart van Hintum wilde een vrije trap vanaf rechts bij de tweede paal leggen, maar schoot de bal pardoes in het doel. Keeper Joris van Gerwen verkeek zich en moest de vlugge openingstreffer toestaan. PEC Zwolle bleef voetballen en de 2-0 en 3-0 vielen dan ook snel. Maikel van der Werff kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten in de zestien en schoot simpel de tweede treffer van de avond binnen. Daarna was het Ryan Thomas die een corner bij de tweede paal richting doel schoot. Het schot zou mis gaan, ware het niet dat doelman Van Gerwen de bal in eigen doel verwerkte: 3-0. Met deze tussenstand was PEC Zwolle tevreden en echte kansen bleven dan ook uit. JVC Cuijk probeerde het wel, maar kwam niet veel verder dan halve kansjes.

In de tweede helft begon JVC Cuijk sterk. Vooral Alexander Prent viel aan de rechterkant op met rushes en goede acties. Hij brak bijna door nadat Joost Broerse half ingreep, maar werd alsnog gestuit door Van der Werff. De beste kans kon na ruim een uur genoteerd worden. Kevin van Veen draaide op de zestien naar zijn rechterbeen, maar zijn schot in de rechterhoek was een prooi voor Diederik Boer. Een treffer voor de uitploeg leek in de maak, toen PEC Zwolle uit het niets op 4-0 kwam. Denis Mahmudov probeerde het van afstand met links, maar raakte een medespeler. Hierdoor ging Van Gerwen de verkeerde hoek in en stond de 4-0 op het scorebord. Het hoogtepunt moest echter nog volgen, want twintig minuten voor tijd scoorde JVC Cuijk. Van Veen schoot een vrije trap via de onderkant van de lat achter Boer, wat met veel gejuich werd ontvangen in Zwolle. De laatste treffer van Mahmudov was er één voor de statistieken.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner